Herra Herbertti

Myyty! - PERUSTIEDOT-
Virallinen nimi: Herra Herbertti 
Kutsumanimi: Herkku 
Arvonimet: BIS5., MVA-sert, irto-SERT, JS x 2
Rekisterinumero: SKPR-8182

Rotu: risteytysponi (amerikanponi-shetlanninponiristeymä)
Sukupuoli: ori
Syntynyt: 2011
Väri ja merkit: tiikerinkirjava (leopardi)

Tekijä: Saila, Iisan talli
Omistaja: Jenny
Hoitaja: Jolie


LUONNE -

Hoitaessa  Herkku tarvitsee määrätietoisen hoitajan. Herkun bravuuri on ehdottomasti vetosolmujen avaaminen. Sitä ei myöskään ole helppo saada karsinasta kiinni, sillä jos sillä sattuu olemaan heiniä jäljellä, ei sen päätä tahdo saada niistä millään ylös, tai jos sillä ei niitä ole, Herkku nostaa päänsä niin korkealle kuin pystyy, tarvittaessa myös heiluttaa sitä ja peruttaa. Herkku ei kuitenkaan koskaan potki, mitä nyt joskus hieman rimpuilee saadakseen jalkansa alas, jos joku puhdistaa kavioita. Sen kavioiden puhdistaminen on kyllä hyvin hankalaa, sillä vielä ylhäällä pitämistäkin vaikeampaa on kavion nostaminen. Herkku saattaa näykkiä satulavyötä kiristäessä, tai jos harjaaminen ei sitä miellytä. Kuitenkin Herkussa on myös hyvät puolensa. Se todella osaa nauttia rauhassa paikallaan rapsuttelusta ja kumisualla harjaamisesta karvanlähtöaikana.

Taluttaessa Herkku reagoi vahvasti ympäristöönsä. Ääniä ja muita pelottavia asioita se säikkyy. Tammojen lähellä sen piteleminen on hyvin vaikeaa.

Ratsastaessa Herkku on hyvin itsepäinen. Herkku omaa hienot liikkeet, mutta kouluradalla se ei tahdo jaksaa keskittyä tekemään parastaan, ja rata saattaa päättyä pukkisarjoihin. Esteistä Herkku sen sijaan pitää ja niinpä kokeneen ratsastajan kanssa saattaa tehdä hyviäkin ratoja. Herkku rakastaa maastoilua, etenkin, jos se saa laukata lujaa.

Sukutaulu -
     
      ii: Hansvili
      ie: Sweet Winter
          ei: Born To Be A Star
      ee: American Beauty


- Näyttelykalenteri -
      (viralliset)
Pvm.  /  Paikka/järjestäjä/tuomari  /  Näyttelyt/luokka  /  Sijoitus, arvonimet  /

15.4.2015  /  Skh-foorumi/Jenny/Myster  /  Viralliset näyttelyt/Kangasponiorit  /  LKV2./9 + 1 hyl., irtoSERT, JS  /
10.6.2015  /  Skh-foorumi/Jolie/Ellen  /  Viralliset näyttelyt/Kangasponioriit  /  LKV1./10, BIS5., MVA-sert, JS  /

- Kisakalenteri -
      (IRL-kisat)
Pvm.  /  Paikka/järjestäjä/tuomari  /  Kisat/luokka  / laji  /  Sijoitus  /

11.4.2015  /  Keppihevosten SM-kisat 2015/SKY  /  Keppihevosten SM-kisat 2015/50 cm  /  esteratsastus  /  -  /  (ratsastajana Jolie)

11.4.2015  /  Keppihevosten SM-kisat 2015/SKY  /  Keppihevosten SM-kisat 2015/70 cm  /  esteratsastus /  -  /  (ratsastajana Jolie)